Όσο καλοκαιριάζει, τόσο ψάχνεις απεγνωσμένα κάτι από νησί, κάτι από θάλασσα και κυρίως κάτι από καλό θαλασσινό φαγητό. Όλα αυτά δε χρειάζεται να τα αναζητήσεις σε κάποιο μακρινό προορισμό, αρκεί να κάνεις μια βόλτα από τη Λαζαράκη στην Γλυφάδα. Εκεί δηλαδή που βρίσκεται το εστιατόριο «Ψαρού», το όνομα του οποίου -έτσι για την ιστορία- να ξέρεις ότι είναι εμπνευσμένο από μια γάτα που ονομάζεται «Ψαρού», όπως υποδηλώνει άλλωστε και το παιχνιδιάρικο λογότυπο του.

Μόλις μπεις θα νιώσεις πως τηλε-μεταφέρεσαι σε κάποιο από τα αγαπημένα σου κυκλαδίτικα νησιά, καθώς το χρώμα που κυριαρχεί στο εσωτερικό του είναι το λευκό με πινελιές γαλάζιου, με κάθε γωνία του να είναι λεπτομερώς σχεδιασμένη και διακοσμημένη. Ειδική μνεία στην ποικιλία των ούζων και των τσίπουρων από όλη την Ελλάδα, που στολίζουν αρκετά σημεία του μαγαζιού και τα διακοσμητικά πλακάκια που προσδίδουν ένταση και μία αύρα δροσιάς και νεανικότητας στον χώρο.

Μόλις μπεις θα νιώσεις πως τηλε-μεταφέρεσαι σε κάποιο από τα αγαπημένα σου κυκλαδίτικα νησιά, καθώς το χρώμα που κυριαρχεί στο εσωτερικό του είναι το λευκό με πινελιές γαλάζιου, με κάθε γωνία του να είναι λεπτομερώς σχεδιασμένη και διακοσμημένη. Ειδική μνεία στην ποικιλία των ούζων και των τσίπουρων από όλη την Ελλάδα, που στολίζουν αρκετά σημεία του μαγαζιού και τα διακοσμητικά πλακάκια που προσδίδουν ένταση και μία αύρα δροσιάς και νεανικότητας στον χώρο.

Πάμε και στο στο… ψητό. Τι μπορεί κανείς να δοκιμάσει εδώ; Πολλές και καλές επιλογές. Ξεκινώντας με τον δίσκο που προσγειώνεται μπροστά σου στον οποίο βρίσκονται πολλά δροσερά ορεκτικά όπως νόστιμη φάβα, φοβερή ταραμοσαλάτα μέχρι και καπνιστά μύδια.

Συνεχίζουμε με φρέσκες σαρδέλες στη σχάρα, κριθαρότο παέγια θαλασσινών με καπνιστή πάπρικα και σαφράν, γιουβέτσι με ντομάτα, γαρίδες και στακοβούτυρο, φρέσκα μύδια τεριάκι, γλώσσα τυλιγμένη σε κανταΐφι με γλυκόξινη σάλτσα και φιλέτο φρέσκου τόνου στη σχάρα με wasabi mayo.

Οι πιο παραδοσιακοί μπορούν να επιλέξουν γαριδομακαρονάδα με μάραθο και ούζο, αθερίνα ή γαύρο τηγανητό και πολλά ακόμα φρέσκα ψαράκια που φέρνουν καθημερινά στο εστιατόριο οι ψαράδες που συνεργάζονται.

Βέβαια, θαλασσινά χωρίς ουζάκι δε γίνεται και η «Ψαρού» μας βάζει σε τρομακτικό (αλλά ευχάριστο) δίλημμα με την ποικιλία πενήντα και άνω εκλεκτών ετικετών σε ούζο και τσίπουρο που μας προσφέρει. Μεταξύ των οποίων το ούζο Ζαρμπάνη από τη Σάμο αλλά και το Δολύχι από την Ικαρία. Το όμορφο γεύμα στην «Ψαρού», ολοκληρώνεται με ένα κέρασμα παγωτού. Αν και αυτό που πραγματικά μας δροσίζει είναι οι τιμές του. Βλέπεις, παρά την υψηλή ποιότητα και ποικιλία σε φαγητά και ποτά, οι τιμές είναι προσιτές.

Αν θέλετε λοιπόν, να αισθανθείτε πως έχετε αποδράσει σε κάποιο όμορφο νησί, πάρτε την παρέα σας και πηγαίνετε στην «Ψαρού» στη Γλυφάδα. Αν δεν έχει γίνει ήδη, θα γίνει σίγουρα το νέο στέκι κάθε ψαροφάγου.

Ψαρού

  • Λαζαράκη 14, Γλυφάδα/ Πλατεία Κανάρη (όπισθεν Δημαρχείου), Λαύριο
  • 210 9680040 (Γλυφάδα)/ 2292 159003 (Λαύριο)
  • Facebook

Πηγή:https://www.noupou.gr/food-drink/i-psarou-sti-glifada-ferni-ti-thalassa-sto-piato-mas/

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *