Εθελοντισμός στην “Θάλλω”:

Μπορείτε να προσφέρετε τόσο με την ειδικότητα ή δεξιότητά σας όσο και με την εκπαίδευση και ένταξή σας στις καθορισμένες επισκέψεις.

Ακόμη και μία επίσκεψη παίζει ρόλο. Οπότε η απάντηση στην παραπάνω ερώτηση είναι απλή: πολλά. Τόσο για τους επωφελούμενους, όσο και για τον ίδιο τον εθελοντή.

Σκεφτείτε πως υπάρχουν αρκετοί ηλικιωμένοι που σπανίως δέχονται επισκέψεις, ενώ άλλους δεν τους επισκέπτεται ποτέ κανείς. Επομένως αυτές οι λίγες ώρες που μπορείς να διαθέσεις κάθε εβδομάδα για να τους επισκεφθείς και να τους ψυχαγωγήσεις, μπορεί να είναι η στιγμή που κάποιοι από αυτούς περιμένουν περισσότερο από κάθε άλλη.

Αν κάνετε τους ανθρώπους να νιώθουν αγάπη και να αισθάνονται πως κάπου έχουν να μιλήσουν, βοηθάτε σημαντικά στην ανάκτηση της χαμένης τους αυτοπεποίθησης δείχνοντας τον δρόμο και τον τρόπο προς μια πιο ενεργή και αισιόδοξη στάση ζωής.

Ποια τα οφέλη από τον εθελοντισμό σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων;

Κερδίζετε σε γνώση. Συζητώντας μαζί τους και ακούγοντας τις ιστορίες τους, μπορεί να αποκτήσει κανείς μια πιο σοφή εικόνα για τη ζωή, ανανεώνοντας την αντίληψή του για την αξία των καθημερινών μας στιγμών.

Ανακαλύπτετε νέες δεξιότητες. Αν τους ρωτήσετε, είναι βέβαιο πως πολλοί γνωρίζουν κάποια τέχνη. Ζητείστε τους να σας δείξουν ένα δυο πράγματα κι ίσως να πλέξετε το πρώτο σας κασκόλ, να φροντίσετε τη λεμονιά στον κήπο, να κατασκευάσετε ένα ντουλάπι, ακόμη και να μάθετε τα βήματα του swing.

Υποστηρίζετε το δύσκολο έργο των μονάδων. Το προσωπικό κάθε μονάδας κάνει ό,τι μπορεί για να προσφέρει στους ανθρώπους αυτούς τα αναγκαία καθημερινά αγαθά. Όταν, όμως, τους επισκέπτεται κάποιος έξω από την μικρή κοινωνία της μονάδας, αυτό αποτελεί γι’ αυτούς μια γεμάτη ουσία στιγμή, μια πολύτιμη απασχόληση και κάτι να έχουν να περιμένουν, κάτι για το οποίο να ανυπομονούν.

Κάνετε νέους φίλους. Ως εθελοντές σε μια μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων, είναι βέβαιο πως θα κάνετε νέους φίλους, ενώ την ίδια στιγμή θα βελτιώνετε τη ζωή όσων γνωρίζετε.

Είναι σαφές πως το ηλικιακό χάσμα όταν κάθεται κάποιος να κουβεντιάσει με έναν ηλικιωμένο είναι μεγάλο. Όταν όμως προσπαθήσει κανείς, βρίσκει πολλές ομοιότητες μαζί τους. Ένα τραγούδι, ένα βιβλίο, ένα κοινό ενδιαφέρον, μια εμπειρία από ένα ταξίδι, είναι αρκετά για να θεμελιώσουν μια σχέση που σύντομα μπορεί να εξελιχθεί σε μια όμορφη φιλία.

Θα τους βρείτε:

Διεύθυνση: Ζηνοδότου 1, 11634, Παγκράτι

Email: welcome@thallo.care

Τηλέφωνα: +30 211 111 3642

Για να γίνετε εθελοντής επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της “Θάλλω” και συμπληρώστε την φόρμα συμμετοχής ώστε να επικοινωνήσουν μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

Χορηγεία στην “Θάλλω”:

Μπορείτε να συνεισφέρετε με τους ακόλουθους τρόπους:

  1. Τραπεζική κατάθεση ή web banking.

Τράπεζα: Eurobank

Αριθμός Λογαριασμού: 0026.0305.01.0200683625

Αριθμός Λογαριασμού IBAN: GR6502603050000010200683625

Δικαιούχος: 711 ΟΜΑΔΑ ΘΕΑΤΡΟΥ

Σημειώσεις: ΘΑΛΛΩ

  1. Απ’ ευθείας επίσκεψη στον χώρο τους.

Μπορείτε να τους επισκεφθείτε στην οδό Ζηνοδότου 1 στο Παγκράτι όπου εκτός από τη συνεισφορά σας, μπορείτε να ενημερωθείτε και για τις υπόλοιπες δράσεις που πραγματοποιούνται για τη στήριξη του προγράμματος.

Σε κάθε περίπτωση, θα χαρούν να σας γνωρίσουν από κοντά και να κουβεντιάσουν τις δικές σας ανησυχίες.

*Για κάθε συνεισφορά, ανεξαρτήτως ποσού, εκδίδεται νόμιμη απόδειξη. Για τον λόγο αυτό, μετά την κατάθεσή σας να τους ενημερώσετε είτε τηλεφωνικά στο 211 111 3642, είτε με email στο welcome@thallo.care, προκειμένου να σας αποσταλεί η σχετική απόδειξη.