ΔΡΑΣΕΙς

ΟΚΑΝΑ- Εθελοντισμός

Ανοιχτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων- Υπνωτήριο Το Ανοιχτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων αποτελεί μία νεοσύστατη δομή του ΟΚΑΝΑ που λειτουργεί σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων και παρέχει ένα ολοκληρωμένο φάσμα υπηρεσιών, το οποίο διασφαλίζει την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου της Αθήνας. Απευθύνεται σε άτομα εξαρτημένα από ψυχοδραστικές ουσίες, ή που εμφανίζουν…

Διαβάστε περισσότερα

Τι μπορείς να κάνεις για να βοηθήσεις την Αρχέλων;

1. Κάνε μια δωρεά Μικρές και μεγάλες δωρεές βοηθούν τον ΑΡΧΕΛΩΝ να διατηρήσει το αναγκαίο προσωπικό, τις υποδομές και τον εξοπλισμό στο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών και στις παραλίες ωοτοκίας. Στις παραλίες ωοτοκίας Πάνω από 5.500 φωλιές Καρέττα καταγράφονται σε περίπου 110χλμ. παραλίας στην Ελλάδα κάθε καλοκαίρι. Από τα εκατοντάδες χιλιάδες χελωνάκια που θα εκκολαφθούν,…

Διαβάστε περισσότερα

Αγόρασε ένα δέντρο για την We4all!

Αποστολή της We4all είναι να βοηθήσουν τη Γη να θεραπευτεί και να θυμίσουν στους ανθρώπους ότι αυτός ο πλανήτης είναι το σπίτι μας.

Όλα ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2018 όταν οι πυρκαγιές στο Μάτι στοίχισαν τη ζωή σε πάνω από 100 πολίτες. Δύο φίλοι, ο Γιάννης και ο Αντώνης αποφάσισαν να αναλάβουν δράση και να…

Διαβάστε περισσότερα

Πρωτοβουλία για το παιδί

Η «Πρωτοβουλία για το Παιδί» ιδρύθηκε το 2008 και είναι σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, αφοσιωμένο στην υπόθεση της προστασίας και της φροντίδας παιδιών που βρίσκονται σε ανάγκη και σε κίνδυνο: ορφανών, παραμελημένων, κακοποιημένων ή εγκαταλειμμένων παιδιών. Στηρίζεται στον εθελοντισμό και οι πόροι της προέρχονται κυρίως από δωρεές και δικές της δράσεις.

Διαβάστε περισσότερα

Δωρεά στην Dogs Voice

Βοήθησε μας να συνεχίσουμε για μια Ελλάδα χωρίς αδέσποτα και ζώα που υποφέρουν!

To Dogs’ Voice είναι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός που δραστηριοποιείται από το 2015 στην προστασία των αδέσποτων ζώων στην Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα

Η κοινωνική κουζίνα της κυρίας Κατερίνας

Κυρία Κατερίνα, έτσι την ξέρουν όλοι στην Τήνο. Μοδίστρα στο επάγγελμα, ανέλαβε αυτοβούλως ρόλο σπουδαίο, να μαγειρεύει για όσους έχουν ανάγκη. Στο σπίτι της, τον πρώτο κρίκο μιας μεγάλης αλυσίδας αγάπης, μαγειρεύονται κάθε εβδομάδα 120 μερίδες φαγητό.

Διαβάστε περισσότερα

“Θάλλω”

Ο εθελοντισμός στο θάλλω, είναι πάνω απ’ όλα η πρόθεση και η θετική διάθεση. Διαθέτοντας λίγο από τον πολύτιμο χρόνο σας συμβάλλετε ουσιαστικά στην υλοποίηση και τη συνέχιση της δράσης μας, ενώ προσφέρετε μια ανεκτίμητη υπηρεσία.

Διαβάστε περισσότερα

Δείπνο αγάπης

Κάθε Τρίτη βράδυ εδώ και 2,5 χρόνια στο Θησείο μια ομάδα ανθρώπων ξεκινάει ένα «ταξίδι ζωής και αγάπης» στις πιο σκοτεινές γωνιές της Αθήνας μοιράζοντας φαγητό, γλυκά, νερό, ρούχα και παπούτσια στους άστεγους συμπολίτες μας.

Διαβάστε περισσότερα

Φιλία σε Κάθε Ηλικία

Το πρόγραμμα στηρίζεται στην εθελοντική προσφορά. Αποτελεί μία ολοκληρωμένη πρωτοβουλία, που λειτουργεί υποστηρικτικά για την ιδιαίτερα ευάλωτη κοινωνική ομάδα των ατόμων Τρίτης Ηλικίας.

Διαβάστε περισσότερα