Πληροφορίες Αιμοδοσίας

Ημερομηνία: Παρασκεύη 2 Φεβρουαρίου

Ώρα: 16: 30 – 20: 30

Μέρος : Αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου του Νομού Ξάνθης

Πληροφορίες για Έκτακτη Αιμοδοσία

Μονάδες αίματος της Ομάδας Α+ ζητά το νοσοκομείο Ξάνθης και καλεί εθελοντές και μη που είναι και αισθάνονται υγιείς να καλύψουν αυτό το σημαντικό κενό. Να σημειωθεί ότι αιμοδοσία στο Νοσοκομείο γίνεται καθημερινά, ενώ κάθε Δευτέρα και το απόγευμα από τις 5:30-7:30, για όσους επιθυμούν να αιμοδοτήσουν στο Νοσηλευτικό μας ίδρυμα.

Ωστόσο, ας μην ξεχνάμε και τις Δευτέρες του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «Η Αγάπη». Όπως τόνισε ο πρόεδρος του συλλόγου Γιάννης Παπαχρόνης, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική ζώνη του δημοτικού ραδιοφώνου η αιμοδοσία της Δευτέρας πραγματοποιείται κανονικά και μέχρι και τις 13:30 στην αίθουσα του ΚΑΠΗ, γι’ αυτόν τον σκοπό.

Πάντως, όπως τόνισε, ήδη από την Παρασκευή έχει ξεκινήσει η συλλογή αίματος της συγκεκριμένης Ομάδας, η οποία, όπως πρόσθεσε, παρουσιάζει έλλειψη σε όλη την Ελλάδα.

Ο ίδιος, αναφερόμενος στους εθελοντές και μη, που επιθυμούν και μπορούν να αιμοδοτούν κι έχουν εμβολιαστεί ότι τα δεδομένα έχουν αλλάξει και πλέον δεν απαιτείται η δεύτερη δό

Πληροφορίες για ” Τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών του Νομού Ξάνθης

“Σήμερα και μετά την παρέλευση τόσων ετών αισίως υπερβαίνουμε την δύναμη των 8.450 ενεργών μελών και η όλη προσφορά μας σε φιάλες αίματος, στο φανταστικό νούμερο πάνω από 146.852 μονάδες ( στοιχεία με 31-12-2022). Κύριος σκοπός μας , η δωρεάν προσφορά αίματος σε οποιονδήποτε συνάνθρωπο το έχει ανάγκη, όπως επίσης και η διάδοση της ιδέας για την Εθελοντική Αιμοδοσία.

Μέλη μας γυναίκες και άνδρες από 17 έως 65 ετών, η εγγραφή των οποίων επικυρώνεται από την πρώτη τους Αιμοδοσία για το Σύλλογο και η οποία συνοδεύεται από την Πανελλήνια ταυτότητα Εθελοντή Αιμοδότη, καθώς και από την ταυτότητα του Συλλόγου μας. Στην όλη προσπάθεια και επιτυχία μας συνέβαλλαν, Περιφέρεια, Δήμοι, Κοινότητες, Πανεπιστήμιο, Πολιτιστικοί Σύλλογοι, Σωματεία Εργαζομένων, η Διεύθυνση Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου μας, η Διεύθυνση Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Παίδων « Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» των Αθηνών,η Διεύθυνση Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης “Γεώργιος Παπανικολάου” αλλά και όλοι οι επώνυμοι και ανώνυμοι Ξανθιώτες, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι.

Πάμπολες οι εκδηλώσεις των συνεδρίων, ημερίδων και εκθέσεων που έχουμε πραγματοποιήσει, αλλά ευνόητο –και καταλαβαίνετε φυσικά-το γιατί δεν τις αναφέρουμε.

O Σύλλογός μας είναι ιδρυτικό μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών και η οποία είναι μέλος της Παγκόσμιας Οργάνωσης για την Εθελοντική μη αμειβόμενη Αιμοδοσία, την F.I.O.D.S

Να σημειώσουμε ότι επί είκοσι συναπτά έτη (2003-2022) ο Σύλλογός μας έχει την πρωτιά σε όλη την Ελλάδα σε προσφορά αίματος με στοιχεία που τηρεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ).”