Θέλω να γίνω Εθελοντής Δότης

Είναι πολύ απλό να γίνει κάποιος εθελοντής δότης! Χρειάζεται μία καρδιά γεμάτη αγάπη για το συνάνθρωπο και αρκεί λίγο σάλιο και μία μπατονέτα!

Για να εγγραφείς ως εθελοντής δότης αιμοποιητικών κυττάρων/μυελού των οστών στο Εθνικό και Παγκόσμιο Αρχείο μυελού των οστών αρκεί:

1)Να είσαι 18-45 ετών, υγιής (τα ιατρικά κριτήρια αναφέρονται παρακάτω στην κατηγορία “ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΟΤΗΣ”).

2)Να συμπληρώσεις αίτηση εγγραφής και ένα σύντομο ιατρικό ιστορικό.

3)Να δώσεις δείγμα στοματικού επιχρίσματος (σιέλου) .

Το δείγμα αυτό αποστέλλεται σε εξειδικευμένο εργαστήριο για την εξέταση της ιστικής σου ταυτότητας και ανώνυμα, με έναν κωδικό αριθμό, καταχωρείσαι στο Εθνικό και Παγκόσμιο Αρχείο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών. Σε αυτό το αρχείο βρίσκονται οι ελπίδες των ασθενών που χρειάζονται μεταμόσχευση μυελού των οστών από όλο τον κόσμο.

Γίνε δότης στα γραφεία του Συλλόγου μας…

Σε περιμένουμε από τις 9:00 πμ μέχρι και τις 19:00 μμ, Δευτέρα με Παρασκευή, χωρίς ραντεβού ή κάποια προετοιμασία.

Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ»

Λεβαδείας 8, 11527 Αθήνα

Γίνε δότης σε Συνεργαζόμενο Κέντρο Εγγραφής Εθελοντών Δοτών…

Συνεργάτες και Συνεργαζόμενα Κέντρα Εγγραφής Εθελοντών Δοτών υπάρχουν σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, όπου μπορείς να απευθυνθείς. Εκεί, θα συμπληρώσεις την αίτηση εθελοντή δότη, θα γίνει η δειγματοληψία από το συνεργάτη μας και θα αποσταλούν στο Σύλλογό μας, χωρίς κάποια περαιτέρω ενέργεια από εσένα.

Βρες το Κέντρο Εγγραφής που είναι δίπλα σου εδώ.

Γίνε δότης από το σπίτι σου…

Σε περίπτωση που δεν έχεις κάποιο Κέντρο Εγγραφής Εθελοντών Δοτών στην περιοχή σου, μπορείς να συμπληρώσεις την ηλεκτρονική αίτηση κι εμείς θα σου αποστείλουμε φάκελο που θα περιέχει την αίτηση εγγραφής, οδηγίες για τον τρόπο συλλογής του στοματικού επιχρίσματος (σιέλου), καθώς και τα απαραίτητα υλικά για να συλλέξεις μόνος σου το δείγμα και να μας το αποστείλεις πίσω ταχυδρομικά.

Συμπλήρωσε την ηλεκτρονική αίτηση εδώ.

Γίνε δότης σε εκδήλωση ενημέρωσης και εγγραφής δοτών…

Κάθε εβδομάδα διοργανώνονται εκδηλώσεις για το σκοπούς του Συλλόγου μας σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Μπορείς κι εσύ να συμμετέχεις σε μία τέτοια εκδήλωση, να ενημερωθείς και να εγγραφείς εθελοντής δότης μυελού των οστών.

Βρες πού γίνεται η επόμενη εκδήλωση εδώ.